Благоевград се готви за поредния си StartUP

Конференция за предприемачество StartUP@Благоевград 2013

В края на месец март (30-31.03), в Благоевград се подготвя традиционно голямото събитие, а именно Конференцията StartUP, ежегоден форум, който среща на едно място предприемачи, инвеститори, студенти и млади хора, които искат да стартират собствен бизнес. За шеста поредна година година събитието от типа StartUP пробуждат предприемачески дух у младите хора в България им показват как да превърнат своите идеи в успешен бизнес.

StartUP@Благоевград 2013 е независимо организирано събитие по лиценз на StartUP Foundation, което ще се проведе за втора година в Американския университет в града, Организаторите му са поканили известни хора от бизнес средите като:
 
Райчо Райчев – Създател на Програмата „Космически предизвикателства”. Съосновател на Сдружение „Циолковски“. Работил в Бразилската космическа програма в областта на пред-проектни технологични проучвания и анализ на възможностите за технологичен обмен.

 

Даниел Томов – Даниел Томов е съ-основател на eleven, Accelerator Venture фонд от 12 млн. Евро, който се фокусира върху инвестиции в ранен етап, в цяла Югоизточна Европа, подкрепени от Google и Springboard (сега обединени в TechStars London). За последните 12 години Даниел е силно ангажиран в изграждането на стартиращи фирми, като инвеститор, ментор и съосновател.
 
Христо Попов – собственик на веригата магазини “Фамилия”, която е създадена през 1999 г. Той е завършил Международни икономически отношения в УНСС и МВА в Кеймбридж. Специализира мениджмънт в Харвард, Сингапур, Великобритания и Унгария.

 

Парис ЧилдресОдисеята на Парис в интернет маркетинга започва през 2003-та година. От тогава до сега той е работил над многобройни проекти в страни като САЩ, Китай, Турция, Румъния и България. Парис е основател на Hop Online, „SEO” и „Content Marketing” компания. Това негово начинание започва през 2009-та година, с цел да обедини и събере на едно място българския технически и маркетинг талант, а също и да създаде високо квалифицирана експертиза в социалните мрежи в региона.

 

startup-blagoevgrad
 
Саша Безуханова

Саша е Директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Развиващи се пазари. Преди да приеме тази позиция тя управлява в продължение на три години бизнеса на НР в Публичния сектор за Централна и Източна Европа.

Саша Безухановадиректор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Развиващи се пазари. Преди да приеме тази позиция тя управлява в продължение на три години бизнеса на НР в Публичния сектор за Централна и Източна Европа.
Жюстин Томс – страхотно позитивен човек със заразителен позитивизъм и харизматична усмивка.Тя е майка, предприемач, автор на книги, университетски преподавател и още много други неща. Тя се занимава с онлайн маркетинг от 1988г. Специалист е в сферата на интерактивната реклама, медия планирането за Интернет, имейл маркетинга и Web 2.0.
Аспарух Коев – опитен ИТ предприемач. Той е ентусиаст за стартиране на нови идеи и за извеждането им до първоначален успех (продукт, екип, клиент, първия милион приходи). Той започва кариерата си, докато е в АУБ, става съосновател на Sciant, софтуерна компания, която нарасва до 300 души, и която продава през 2007 г. на VMWare.
Любомир Русанов – основател и управител на СуперХостинг.БГ. Има дългогодишен опит в IT сферата, като е заемал различни ръководни и изпълнителни длъжности в български и международни софтуерни компании. В СуперХостиинг.БГ отговаря за стратегическото планиране и връзките с ключови клиенти и партньори.
Всички лектори, програмата на StartUP и видео към конференцията може да гледате от тук!
СНИМКИ от събитието през 2012 може да видите тук!
Екип на mediacafe.bg ще стане част от събитието на 30 и 31-ви март и ще ви информира най-подробно за интересните моменти от конференцията.
 

За автора

Вашият коментар