EOS 650D на Canon – във фокуса на обектива

canon_eos_650d
Обновена версия на един от най-успешните фотоапарати на Canon фотоапарати – EOS 600D вече е факт. Новият модел е наречен EOS 650D, а в Северна Америка тази машина ще се продава под името Rebel T4i. Новостите в новия фотоапарат са основно две: подобреният сензор и добавянето на многоточков тъчскрийн екран.

По корпуса на апарата няма някакви съществени промени, с изключение на това, че бутонът за преминаване към видео режим сега е преместен до бутоните за включване и за преминаване към режим снимки. За всички, които обичат да снимат видео с фотоапаратите си е новост интегрираният, високочувствителен стерео микрофон.
Под „обвивката” на EOS 650D една от най-съществените промени е в сензора, който сега е оборудван с технология за разпознаване на фазата, ускоряваща автофокуса в Live View и при снимане на видео. Промяната, която най-много се набива на очи е добавянето на тъчскрийн възможности към екрана. Тъй като Canon са използвали капацитивна технология, екранът разпознава движения с повече от един пръст и може да се контролира без натискане.
Именно този тъчскрийн прави моделът, един от малкото фотоапарати, при които определянето на фокуса или увеличението на образа може да се постигне само с плъзгане на пръсти по екран, подобно на смартфон. Що се отнася до цената…, тя отново напомня, че да снимаш е нещо повече от забавление. Само тялото на този иначе прекрасен снимащ приятел е €850. Убеден съм, че онези, които могат да си го позволят няма да бъдат разочаровани.

mediacafe.bg – Димо Димчев