Евровълнения 2012 – Колко бира пием за 30 дни?

„Няма как нация, която се напива с бира, да учи нация, която изтрезнява с бира!“, са казали много мъдри мозъци..
sweeden_flika
Естесетвено българи, че какви други. По време на Евро 2012 бирата се лее в огромни количества. Очаква се средно българина да изпие по 77 литра на човек през юни по време на първенството, като това ни нарежда за скромното 10-то място в класация на американския сайт „Тhe street“.

На първо място са чехите със завидното 144 литра бира на глава. След тях са ирландците със 111,4 литра, а трети – германците – 105,6 литра. Интрестното в статистиката е, че липсват англичаните, белгийците и холандците? Направо бяхме изумени след като забелязхме липсата им. По-късно екипът на mediacafe.bg разбра, че в това проучване на „Тhe street“ (Американски сайт)  тези страни не са били включени.

Много коментирана тема в момента е „жената и нейното е мястото по време на мачовете от еропейското“. Решихме, че каквото й да напишем ще е банално и винаги ще има несъгласие от една или друга страна. Затова се разровихме в студентските среди  за мнение по въпроса. А ето и какво е то:

Женското мнение: 

„Европейското първенство ще ни се отрази добре, ще си пия биричка“, коментар от софийска девойка. „Ивелин Попов ми е любимия футболист – той ми е приятелче. Ники Михайлов не ми харесва“
–  допълни момичето
„Искам да съм мажоретка на Испания“ ,

„*бал съм ти и европейското :D“
– Зорница
euro2012
Ето и какво отговориха мъжете относно „Каква е най-приятната компания за гледане на мачовете? И включва ли тя женско присъствие?“ :

 

„Жената на полувремето или след мача… иначе бирата е задължителна!“ –  Мартин

 

„Жена (но не коя да е) + ракия, мастика или уиски! “ – Петър


„Предпочитам да гледам Германия – Полша с Хитлер и да викам за Полша, от колкото да гледам Европейското с жена“
–  Евлогиев

„Биричка с чипс и добра компания,а жената след мачовете :)“
– Георги


„Бира + авери. Без жени 😀
„- Росен


„Кви жени бе нещо вие напекло слънцето.“
–  Александър

И така, за някои хора лято 2012 се оказа футбол, красиви жени и бира, три в едно – перфектната комбинация. А за други – може би не чак толкова.


Част от статистиката е благодарение на Men.bg

 

mediacafe.bg – Мая Наскова

За автора