Facebook – социална мрежа или социално зло?

smartage
В голямото село, наречено интернет плъзна слух, че тази есен най-късно всички потребители на Facebook ще се снабдят с Timeline профили, независимо дали искат или не. Слухът бе подкрепен и от блога Gizmodo, според който най-популярната социална мрежа в света започва поетапното активиране на Timeline и планира то да приключи до края на годината.

Мнозина вероятно си спомнят, че подобно намерение Facebook имаше и в края на миналата година.Информацията глси, че първоначално потребителите ще получат съобщение, в което ще бъдат поканени сами да активират новите профили. Ако обаче това не се случи до седем дни, Timeline ще се включи автоматично.
От Facebook твърдят, че така потребителят ще има няколко дни, през които да прецени кои снимки и публикации иска да се виждат в Timeline профила му. Разбира се, ще има възможност и да се добавя още съдържание, ако човек реши, че неговият Timeline ще изглежда твърде скучно.Основният мотив за промяната, който клюкарника Facebook изтъква е, че така всички потребители ще имат еднакъв достъп до услугите на социалната мрежа.
От Facebook не разкриват каква част от потребителите все още ползват стария изгледа на профила си, освен това, въпреки публикациите по темата те не се ангажират и със срокове, в които ще започне превключването на профилите.

mediacafe.bg – Димо Димчев