Аватар 2 ще излезе на екран с година закъснение

avavatar
Хитовото филмово кино заглавие „Аватар” със сигурност ще има продължение. Това съобщава DigitalSpy.co.uk. За съжаление на феновете на научнофантастичната сага, новата кинолента ще се появи по екраните едва през 2015г. Вероятно мнозина си спомнят, че когато започва работата по снимките на филма, през 1994г. Камерън заявява, че ако с „Аватар“ има успех, са планирани още две негови продължения.

Ако успехът се измерва само с цифри, то първия филм „Аватар” е повече от успешен – мнозина смятат, че този филм полага основите на едно ново начало в развитието на филмовата технология и индустрия. Филмът е пуснат на традиционните 2-D и 3-D формати, наред с IMAX 3D. Освен това „Аватар“ e филмът, събрал най-много приходи от кинопрожекции в историята на киното. В САЩ филмът прекарва 7 седмици начело на класацията по приходи и събира общо 760.5 милиона щатски долара. От прожекции в останалата част на света филмът събира още 2.02 милиарда щатски долара и общите му приходи са 2.78 милиарда щатски долара.

Режисьорът и сценарист на „Аватар” Джеймс Камерън съобщи, че ще пусне първата част на наследника на прочутия филм цяла година след първоначално планираната дата, а именно през 2015г., вместо през 2014г.
„Аватар 2” вероятно ще бъде заснет в Нова Зеландия. Запознати твърдят, че Камерън е закупил огромни земеделски площи в страната, където възнамерява да заснеме следващите две части на „Аватар“.
Очаква се Камерън да прекара в островната държава цели 18 месеца, през които ще работи върху новите си филмови проекти. Финалните щрихи и ефекти ще бъдат довършени в Калифорния. В продължението на „Аватар” вероятно отново ще видим Сам Уортингтън, Сигорни Уивър и Зоуи Салдана.

mediacafe.bg – Димо Димчев

За автора