Появява се „Хобит 3”

hobbit
Новозенландският кино режисьор Питър Джаксън заяви, че ще се заеме със създаването на третия филм от цикъла „Хобит”. Джаксън стана световноизвестен с кинотрилогията по романа на британския писател Джон Роналд Руел Толкин – Властелинът на пръстените. По този начин адаптацията по трилогията на Толкин ще бъде пълна.

Режисьорът призна, че идеята за третия филм за приключенията на хобита Билбо Бегинс му дошла по време на снимки. Според Джаксън в един епизод няма как да се включат всички важни епизоди от легендарната книга.

Идеята на Джаксън бе подкрепена от компанията „New Line Cinema“. Сега нещата са станали още по-сериозни, тъй като и от WARNER BROS. изявяват желание за заснемането на трети филм.
За първи път Питър Джаксън подхвърли за желанието си да заснеме още сцени за неговия “ХОБИТ” в две части по време на кино фестивала в COMIC CON в Сан Диего.

Според HEAT VISION, допълнителните снимки на трилогията ще започнат през лятото на 2013г. за около 2 месеца в Нова Зеландия.

“Хобит: Неочаквано пътешествие” трябва се появи на голям екран през декември тази година, а ако всичко върви „по мед и масло”, очакванията за третата част на сагата „Хобит: До там и обратно” са насочени към декември 2013г.

mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора