Класация: Къде СПАМЪТ е най-голям“

no spam
Индия оглави една доста странна и непрестижна класация. Страната за е първо място сред държавите, бълващи спам, показва изследване на компанията „Софос”. Класацията се базира на количеството спамове, изпращани от един към друг компютър във всяка страна. Индия застана начело на класацията за по-малко от една година, бързо измествайки САЩ, отбелязва „Софос”.

Около 10% от спамовете, изпращани в глобалната мрежа, идвали от или преминавали през компютри в Индия. На второ и трето място са САЩ и Южна Корея, съответно с с 8,3% и с 5,7%. „Напредъкът” на Индия в негативната класация се дължи на увеличения достъп до интернет в страната, съобщават от Софос. Около 80% от всички спамове били предавани чрез компютри, узурпирани от кибер престъпници, които използват компютърни вируси, за да установят контрол над машините.
След като овладеят компютрите, те ги използват, за да изпращат имейли от тяхно име, като обичайно те се предават от друга държава. Друга причина за изкачването на Индия в класацията е изместването на вниманието от традиционните имейли от страна на спамърите. Все повече от тях използват социалните мрежи, за да разпространяват своите спамове, отбелязва Софос.

mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора