Фотоконкурс на свободна тема за Пловдив

fotokonkurs_mlglas
Фотоконкурсът се организира от сдружение „Младежки глас“ – град Пловдив, клуб „Култура и образование“, на тема – „Пловдив през погледа на младите“. Всеки млад човек интересуващ се от фотография, макар и на любителско ниво, би могъл да даде своето виждане по темата – интересни места или случки, културни паметници, забележителности, фестивали, прекрасни гледки, тайни кътчета и местенца скрити из стария град. Дава се свобода на въображението и творчеството. Ще тръсим индивидуалност и различен поглед върху ежедневието на нашия любим град.
Със създаването и промотирането на такъв творчески конкурс, се стремим да провокираме активността и креативността на младите хора, да ангажираме вниманието им върху един по – артистичен процес. В същото време искаме да дадем по-широко поле за изява, да им дадем възможност и платформа, да покажат на какво са способни. Организирането на фото – изложбата цели да даде публичност и възможност за създаване на контакти в сферата на фотографията и изкуството.
До 20-ти май всички младежи на възраст межди 14 и 33 години имат възможност да ни изратят до 5 авторски снимки по избраната тематика, като всеки автор трябва да представи с 1 изречение творбата си. Избраните 77 снимки ще бъдат изложени в мол Галерия от 1 до 30 Юни. Жури от 5 души ще избере 33 от снимките за изложбата, а останалите 44 фотоса ще бъдат тези, събрали най-много харесвания от виртуалната ни галерия във Фейсбук. Ще бъде направена и сайт с виртуална галерия на събитието, където ще качваме снимките, временно събрали най-много харесвания преди изложбата.
За повече информация за фотоконкурса проследете линк.

mediacafe.bg

За автора