Leica задраскват некачествените черно-бели снимки

leica
Ако сте от хората, които са на мнение, че черно-белите снимки направени с цифрови фотоапарати са нискокачествени, то е време да промените вижданията си! На помощ в тази посока идва новият фотоапарат на Leica. 18-мегапикселовият M Monochrom фотоапарат с далекомер, е първият цифров апарат предназначен специално за черно-бяла фотография.
Според Leica, сензорът на фотоапаратът записва стойността на осветеност за всеки пиксел улавяйки светлината по начин, подобен на черно-бял филм, който не различава цветовете. Създателите на M Monochrom смятат, че тези „истински“ черно-бели експозиции са по-контрастни от подобни снимки, направени от цветeн фотоапарат. Камерата има дисплей за хистограмите на суровите данни, който дава възможност на потребителите да видят как точно се експонира всяка снимка.
Monochrom съвместим с всички обективи на Leica, тъй като използва познатата система на Leica M. Производителите на това технологично чудо, все още не са обявила цени, но по непотвърдена информация, устройството ще се продава за около $ 8 000. М Monochrom ще стане факт на пазара на технологии през юли. Предвид сумата, която трябва броите, ако искате да станете горд собственик на този писък на техниката, е повече от ясно е, че това няма да бъде фотоапарат за любители-фотографи.

mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора