Мобилната реклама е 6 пъти по ефикасна

Google засилва продажбата на мобилна реклама в района на Европа, Средния Изток и Африка и се подготвя за мащабна дейност за мобилните телефони Android, включвайки уеб достъп и по-голямо съревнование с Apple и Yahoo в мобилното рекламно пространство. Гигантът  има за цел да спечели надпреварата с медийните агенции в района. Решението е взето, след като мобилната стратегия на Google се засили от одобрението на щатския регулатор FTC (Федералната Търговска Комисия) за сделката с мобилната рекламна мрежа AdMob на стойност 750 милиона долара.

FTC одобри закупуането на AdMob, след като други големи компании, например Apple, която купи Quattro Wireless през януари, увеличиха активността си на мобилния рекламен пазар. Според Карингтън, който ръководеше финансовия рекламен отдел на Google, значителното увеличение на мобилната ползваемост изисква и по-добра пан-европейска стратегия на компанията.

“Между втората и третата четвърт на 2009 видяхме 30% увеличение на  броя на заявките към Google от мобайл потребителите. Медиа плановете трябва да са съобразени с този факт.” добавя той.“ Нашите проучвания сочат, че click-through rates на мобилните реклами са шест пъти по-високи от тези онлайн. Ние искаме да покажем на рекламодателите как да са сигурни, че техните реклами и страници са показани правилно на мобилните телефони“.Google обяви най-новия ъпдейт на операционната си система Android миналата седмица със старта на Android 2.2, който има портативна функционалност и съпорт за Adobe Flash към браузъра си.

mediacafe.bg

За автора