Най-добър млад предприемач на Пловдив e Ваня Аргировa
За втора поредна година Пловдив си има “Най-добър млад предприемач“. Конкурсът, който бе организиран от Община Пловдив спечели младата пловдивчанка Ваня Аргирова. Тя участва в конкурса с проект за създаването на туроператор, който да развива културно-исторически туризъм в Пловдив.  Това и донесе капитал от 7 хиляди български лева, които са добър старт за развитие на собствен бизнес.

В надпреварата се включиха 19 младежи със свои бизнес проекти на различни теми. Организатори са дирекция „Спорт и младежка политика” на Община Пловдив, а самият конкурс е по идея на зам.-кмета по младежка политика и спорт Георги Титюков, който на церемонията по награждаването пожела много бизнес успехи на всеки един от участниците. В конкурса имаха възможност да участват пловдивчани на възраст между 18 и 33 години, които предлагат добри бизнес идеи.
Втората награда от 4 000 лв. бе връчена на Анастасия Чочева за проект, свързан с извънкласни дейности на ученици от 1 до 4 клас, които да тренират модерни танци.

Призовете бяха за класираните
на трето място Кольо Димитров и Андриана Георгиева. Техните проекти бяха съответно за възстановяване на кожени салони от различни видове захабявания и за машина, която ще преработва износени автомобилни гуми и пластмаса, от които да се произвеждат каучук, текстил и метал. Освен паричните награди от общината, имаше и специална награда, осигурена от Колежа по икономика и администрация за „Най-добър най-най-млад предприемач” на стойност 1000 лв., присъдени на Невена Начева.
Радио групата „КОМЮНИКОРП” (Радио 1 Рок, Радио „Вероника”, Радио „Сити”) връчиха награда за ”Най-реалистичен проект” на Кольо Димитров – пакет за радио реклама от 150 излъчвания. Третата специална награда, осигурена от „Център за езиково, професионално и компютърно обучение” беше безплатен езиков курс и се връчи за „Най-мащабен проект„ на Пламен Ангелов.

mediacafe.bg

За автора