Nokia се нашари

Един от световните лидери в областта на мобилните комуникации Nokia обяви появата на първия си смартфон от обновената гама Asha. Моделът е наречен Asha 501 и буди интерес относително ниската му цена (под 100 долара). Освен това телефонът е облян в ярки цветове и приотежава нов потребителски интерфейс, проектиран за по-удобна работа.

Asha 501, който  дефилира на сцената на мобилните комуникации наконтен в шест цвята, се състои от две части: сменяем панел и устойчив на надраскване дисплей с 3-инчов капацитивен сензорен екран и единичен бутон.

Моделът предлага избор на два основни екрани: Home и Fastlane. Първият е стандартен екран с икони за стартиране на индивидуални приложения и достъп до функции като повикване или настройки на телефона. Fastlane пък показва последните набрани контакти, социалните мрежи и приложения, които са уникални за всеки потребител.

Asha 501 включва Nokia Browser Xpress, който компресира трафика на информация с до 90% за по-бързо и евтино мобилното сърфиране.

Тук е мястото да споменем наличието на новата услуга Nokia Xpress Now – уеб приложение, което препоръчва съдържание на базата на местоположението и предпочитанията на потребителите. Тя е достъпна чрез началната страница на браузъра или чрез изтегляне от Nokia Store. Asha 501 е подходящ за хора, които искат да сменят обикновения си телефон със смартфон.

Nokia Asha 501 се предлага във варианти с една или две SIM карти с технология EasySwap, като и двата модела поддържат Wi-Fi. Смартфонът има размери 99,2x58x12,1 мм, тежи 91 грама, разполага с камера 3,2 мегапиксела и позволява 17 часа разговори с едно зареждане на батерията, а освен това може да издържи в режим на изчакване до 48 дни.

Nokia Asha 501 се очаква на пазара през юни 2013 г. от около 60 оператора и дистрибутора в над 90 страни по света.

asha-2

 

За автора

Вашият коментар