Нов телеком се създаде в България!


На 22 ноември 2010 година в Гранд Хотел София, някои от най-големите  доставчици на интернет и телевизия в страната се обединиха в национален оператор. Новият телеком ще предоставя услуги на над 150 000 абоната и ще притежава покритие на  близо милион домакинства в страната. Компанията ще бъде алтернатива на съществуващите оператори в над 40 града и 110 населени места.


Компаниите-основатели са: Нетуоркс  България,  Диджитал Комуникейшънс, Еском, Икон, Телнет, С.Т.В.,  Балчик нет, Оптинет  и Диана Кабел ТВ, Пауърнет и  Бол БГ Изток. Новото дружество е наречено „Български телеком и телевизия“ АД. Това е най-голямото обединение в телеком бранша, правено в страната, като целта е разширяване на бизнеса до постигане на пълно национално покритие.

Новото дружество ще развива собствен бранд и ще работи за пускането на нови  услуги, между които мобилна телефония  и мобилен интернет (GSM, 4G, WiFi). За разлика от други сливания в бранша, които завършват неблагоприятно, новата компания ще подпомага самостоятелното развитие на всеки един от членовете, запазвайки гъвкавостта на регионалния мениджмънт, което ще доведе до значително подобряване на качеството на предлаганите услуги.


mediacafe.bg

За автора