Подготвя се първият Startup Weekend в Пловдив

Питали ли сте се какво е необходимо,  за да бъдете предприемач?
Първият по рода си Startup Weekend се подготвя от 18-ти до 20-ти октомври в Пловдив. Млади кандидат-предприемачи ще имат възможността да придобият ценен опит от хора в бизнес средите. Това ще се случи в новата спортна зала на Пловдивския университет, като цените за тридневното състезание са от 15 до 25 евро.

 За лектори са поканени известни имена от IT средите като Челик Нимани (център за иновации Косово), създателят на Grabo.bg Сребрин Ватралов, Дарин Маджаров (ucha.se), Георги Кадрев (imagga.com) и други.

 Startup Weekend е глобално движение за млади предприемачи и  интересуващи се от стартиране на успешни начинания. За статистиката, през 2011-та година тази общност се утвърди като най-голямата, с над 400 събития в 100 страни по целия свят.

Startup Weekend e организация с нестопанска цел със седалище в Сиатъл, щата Вашингтон. Хората по целия свят се срещат, в почивните дни за работни срещи, събиране на полезни идеи, сформиране на екипи и защо не  и създаване на нови фирми.

Всички Startup Weekend събития следват един базов модел:

  • Всеки е добре дошъл да покаже своята стартовата идея и да получи обратна връзка от своите връстници.
  • Създава се дискусия около идеята и в рамките на Startup Weekend-a се коментира бизнес модел, кодиране, проектиране, утвърждаване на пазара. Почивните дни завършват с презентации пред успешни личности от IT и бизнес индустрията с възможност за обратна връзка.

Това е възможно най-добрия и удобен случай да се запознаете лично с предприемачи, с които да стартирате бизнес в IT сферата.

Ако искате да се поставите в обувките на един предприемач, регистрирайте се сега за най-добрия уикенд на живота си!
 
Мediacafe.bg e основен медиен партньор на събитието!

За автора

Вашият коментар