Пролетно почистване в Google

1 юли 2013-та е датата , на която Google Reader ще спре работа Услугата, която позволяваше на интернет потребителите да следят новостите в любимите си сайтове, е една от няколкото, които ще прекратят своето съществуване, съобщи интернет гиганът.

Reader попадна в графата „пролетно почистване”, което Google направи своя традиция от 2011 г. насам. Всяка година по това време компанията преразглежда всички свои предложения и прекратява работата по тези, които не са постигнали поставените цели и не са оставили отпечатък в развитието на интернет.
 
Google Reader се пръкна през 2005 г., като от интернет гиганта признават, че той има множество почитатели. През последните месеци обаче техният брой постепенно намалява, което е основната причина Google да предприеме крайната мярка.

Още през следващата седмица пък ще бъде спряно приложението Google Voice за BlackBerry. Вместо него Google препоръчва на потребителите да използват HTML5 базирания сайт на Google Voice.

Сред останалите услуги, които ще бъдат спрени, попада и Google Building Maker. Приложението позволяваше създаването на 3D модели за Google Earth и Google Maps. Вместо него потребителите ще могат да използват Google Map Maker.

Услугата Google Cloud Connect, която позволяваше запаметяване на Microsoft Office файлове от компютъра директно на Google Drive, също ще бъде спряна. От интернет гиганта допълват, че приложението на Google Drive за Windows постига същия ефект.

Преустановява се работата и на GUI Builder, няколко UiApp уиджета, Search API for Shopping и Snapseed Desktop във версиите за Mac и Windows.

4google_cat

 

 

Вашият коментар