Пълният списък с лекторите за StartUP@Plovdiv

Едно от събитията чакани с интерес през този месец в Пловдив е STARTUP@PLOVDIV 2011. Това е независимо организирано събитие по модел на Startup Conference, която ще събере на едно място млади предприемачи, студенти, инвеститори и изпълнителни директори на водещи компании. Целта  е да пробуди предприемачески Дух и да покаже на хората как да стартират и развият собствен бизнес. В тази връзка организаторите се стремят да изберат най-интересните и находчиви българи с най-интересните истории, които да бъдат интересни на аудиторията и да им даде мотивационен стимул.

Орлин Попов е собственик и генерален мениджър на най-голямата верига ресторанти в България Happy Bar&Grill и Happy Sushi. Компанията му развива и марките Captain Cook, SASA, Старо село и др. В бранша е от 20 години. Любимият му спорт е тенис, а хобито – търсене на нови ресторанти. ТЕМА: Границите са в главата!

Христо Попов – Завършил е Международни икономически отношения в УНСС и МВА в Кеймбридж. Специализира мениджмънт в Харвард, Сингапур, Великобритания и Унгария. Създател на веригата магазини „Фамилия“.

ТЕМА:

Cambridge, Harvard, Индия и мутрите в България – кой е по-добрият учител за правене на бизнес Сериен предприемач.

Панайотис Метаксатос – Завършил е икономика, учил е и психология, а след това взима докторат по психоориентация и преподава хипноза.Бизнес дейностите му включват три издателски къщи, верига магазини, МЛМ мрежа, туристически комплекс и алтернативен ваканционен център.

ТЕМА: A Better you a Better Business.

Стефан Цанков
– Има няколко завършени образования и докторантура по „Управление на чуждестранни инвестиции“ в Брюксел. Работил е в клон на БНП „Париба“ в Амстердам. Едноличен собственик е на „Дестинация България“. За няколко години фирмата се превръща в лидер в областта на подемната техника в България.
ТЕМА: Дестинация България – правилната дестинация

Ивайло Христов
– Мениджър Бизнес развитие в KOMFO – българо-датска компания, специализирана в разработване на приложения за Facebook. Преди Комфо е работел като софтуерен разработчик в Microsoft Business Solutions в Дания. Ивайло е преподавал над 3 години в Софийския Университет като хоноруван преподавател и е един от съавторите на първата българска книга за .NET.

Мирослав Нанков
– Основател на Adventure Club. В неговата лекция няма да има диаграми за парични потоци, инвестиции или развиване на  много милионен бизнес, а ще чуете как един човек живее мечтите си. Как от луксозния офис се отива в джунглата и по високите вулкани на света… или с други думи – как от хобито се прави професия…
ТЕМА: От Троян до края на Земята

Кирил Мuтов
– Основател на училище по роботика Робопартанс. Кирил е инженер „по образование и душа“, както сам казва, и се занимава от 6-7 години с разработка на софтуер. А от пет – преподава на 11-класниците в Технологично училище „Електронни системи“ в София.


Ивайло Груев
– Индивидуален трейдър. Търгува на финансовите пазари от 1997 г. Подкрепя идеята, че техническият анализ предлага не само печеливши стратегии на борсата, но също така стил на живот и житейска философия.
ТЕМА: Практическа сесия „Живя в България, печеля в Ню Йорк“

Ангел Хронев
– Изпълнителен Директор наТърговско-промишлена камара Пловдив. На 48 г. Юрист /СУ“ Св.Климент Охридски“/. Работи в Камарата от 20 г. Занимавал се е с неправителствени организации, местната политика, Общинската приватизация, стоковата борса, мрежата Еnterprise Europe Network и най-вече с организация и поддръжка на услуги за предприемачите.

Пенка Танева
– ръководител на Център по предприемачество Пловдив.

Тодор Станев
– основател и директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор – Бургас.


mediacafe.bg

За автора