Седми фестивал на българското образование в София

На 20, 21 и 22 април в околното пространство на Националния дворец на културата за седма поредна година ще се проведе Фестивал на българското образование, организиран от сдружение „Професионален форум за образованието” и партньори. Събитието ще се състои под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, Министъра на културата Вежди Рашидов и кмета на гр.София г-жа Йорданка Фандъкова.
Във Фестивала ще вземат участие над 150 организации – училища, висши учебни заведения, неправителствени организации, детски градини, частни школи, представители на бизнеса и на държавни институции, които представят възможности за обучение, свои постижения и проекти. По време на Фестивала ще работят десетки интерактивни уъркшопове, в които ще бъдат представени атрактивни образователни дейности в различни области – наука и техника, изобразителни и приложни изкуства, театър, танц, музика, литература, история, архитектура, мода, фотография, екология, кулинария, интелектуални игри, ролеви фентъзи игри и др.
Ще се състоят и два форума – научен форум „Иновации и интерактивни технологии в образованието” и ученически форум „Твоят начин да участваш”.
Очаква се, както и през 2011 г., посетителският поток през трите дни да надхвърли 20 000 човека. Едновременно с Фестивала на българското образование ще се проведе и втората Национална спортна панорама под патронажа на Министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

mediacafe.bg

За автора