Sofia Design week от 1 до 8 юни

Tаз годишното издание на Sofia Design week има за цел да предизвика всички артисти с нестандартна гледна точка да съберат кураж и да споделят идеите си. Независимо дали за вас изкуството е снимка, чаша кафе, движението на облаците, заледени висулки или къща от картон всичко, което „дизайнираме” е част от света около нас.
Най-великите идеи се заемат, разширяват се и се подобряват. В тазгодишното събитие организаторите ще обърнат внимание на контекста на изкуството. Поканата е отворена, защото може да се включи всеки и да покаже последните си разработки от сферата на съвременния дезайн. Формата на проекта ви може да бъде всичко от дезайн на обект, работилница, изложба, филм, книга до каквото и да е друго свързано с дезайн и вдъхновено от темата на фестивала.
Организаторите ви канят да дадете воля на най-провокативните си идеи. Sofia Design week жъне голям успех през последните 3 години, като проекти участват и в Vienna Design Week, който пък е едни от най- мащабните фестивали за дезайн в Европа.
За да участвате трябва да изпратите изображения или видео с обяснителен текст към проекта на e-mail: opencall@edno.bg или на адрес:
Списание Едно, бул. Патриарх Евтимий 22, София 1000. Селекцията на участващите проекти ще бъде разгледана от комисия, а до 9.03.12 ще се даде отговор на всички изпратили свой проект, дали и как ще участват.
Срок за участие: 20.01.12 – 20.02.12
Снимки и дизайн: Антонски

mediacafe.bg

За автора