Sony Xperia ZR – снима където си иска

Признавам си – винаги съм смятал, по-скоро свързвал името Sony с аудио-визуална техника. Както се казва, човек се променя. Особено след като японският гигант пусна поредната си бомба, смартфонът Xperia ZR.

Безспорно ттози телефон се отличава в много отношения от събратятта си на пазара, но очевадни са две негови потресаващи характеристики – изключително високото ниво на прахо- и водоустойчивост (гарантиран със сертификатите IP55 и IP58), както и с възможността да се праявят снимки с този фотоапарат под вода (до 30 минути на дълбочина до 1,5 м.). Освен това направата на Full HD видеото никак, ама никак не е чуждо на  Xperia ZR.

Сред другите характеристики на новото Sony хващат окото  4,55-инчовият  сензорен дисплей, способен да възпроизвежда картина със 720p резолюция, както и 1,5-гигахерцов четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro, подкрепен от 2GB RAM памет.

8GB е пространството, което ви предлага този приятел за съхранение на всякаква информация, а на всичкото отгоре към това пространство може да бъде добаверна и още 32 GB външна памет под формата на microSD карта.

Меко казано впечатляващо е наличието на 13-мегапикселовата камера на гърбана смартфона, със Sony Exmor RS сензор (има и предна за видео чат), на която се дължат и възможностите за качествено (включително подводно) снимане.

Новият смартфон от висок клас на Sony носи също PlayStation сертификация, Wi-Fi и Bluetooth 4.0 безжична свързаност, 4G LTE поддръжка плюс такава за DLNA, NFC и Xperia Link, а също 3,5 мм аудиожак и обичайния набор от сензори. За разлика от Xperia Z, новият апарат е с 2300 mAh батерия, която може да се сменя.

Sony Xperia ZR работи под управлението на Android 4.1 Jelly Bean и се предлага с редица предварително инсталирани фирмени приложения като Wlakman, Album and Movies и др. Очаква се продажбите на новия флагмански апарат да започнат още преди края на юни, но засега информацията за цената попада в графата „информационно затъмнение“.

xperia-dogo-605x298

 

За автора

Вашият коментар