StartUP Weekend Mobile ще се проведе между 9 и 11 Май в София

Startup Weekend е глобална инициатива, която се провежда за шести път в София и осми в България. За свой „дом“ организаторите са избрали в бившата централа на “VIVACOM” на ул. “Гурко” 4. Уикендът отново ще е тематичен – участниците ще концентрират усилията си в разработката на мобилни приложения при това на много подходящо място – телефонната палата. 

Vivacom е и основен партньор на събитието, като авторите на най-успешните приложения ще имат уникалната възможност да ги видят включени в “магазина” VIVA Apps, откъдето много бързо ще достигнат до огромен брой потребители. 

Бизнес надпреварата е със състезателен характер. Безпристрасно жури излъчва победители в различни категории (най-завършен прототип, най-добър дизайн и др.) Публиката също ще има възможност да избира своя фаворит.   

Microsoft, които са традиционен партньор на събитието, ще поощрят екипите избрали да разработват нещо върху техни технологии. Голямата награда, която ще присъдят от корпорацията, е дронът Parrot.  

Както знаете, предметните награди далеч не са най-важното. Много по-полезна е възможността участниците да изпробват както предприемаческите, така и презентационните си умения и да впечатлят присъстващите инвеститори и опитни предприемачи.  Досега 2 отбора сформирани по време на уикенда спечелиха вниманието на фондовете за рискови инвестиции и продължиха разработката на идеите си с тяхна помощ и финансиране. Редица други продължават с работата по идеите си от уикенда със събствени средства и участват в различни състезания с тях, като например наскоро провелото се в София – The Mayor’s Challenge.

За StartUP Weekend: 

Startup Weekend e интензивно, 54-часово събитие, на което програмисти, дизайнери, маркетолози и стартъп ентусиасти се събират, споделят идеи, сформират екип, изграждат продукти и стартират нов бизнес. 

Събитието започва с представяне на идеи, сформиране на екип и превръщането им в прототипи. Участниците имат осигурен достъп до редица софтуерни библиотеки и инструменти, като продукта за създаване на хибридни апликации от Telerik – Icenium. 

Откриването на събитието започва с представяне на идеите на участниците от 19:00 в петък, 9 май. Обявяването на победителите ще започне в неделя, 11 май, от 19:00.

За автора

Вашият коментар