Венчър фондове влагат 1.1 млн. долара в разработчик на мобилни приложения

Чикагският стартъп за разработка на мобилни приложения Red Foundry получи финансиране в размер на 1.1 млн. щ. долара от фондовете за рискови инвестиции OCA Ventures и I2A Fund. Стартиращата компания ще използва парите за развитие на своята нова SaaS (Software-as-a-Service) услуга, позволяваща на потребители с ограничени технически познания да създават и управляват мобилни приложения за iPhone и iPad.

Целта на компанията е да предложи на пазара завършена среда за лесна и бърза разработка на професионално – изглеждащи приложения за устройствата на Apple, включващи менюта, RSS фийдове, изображения, видео, географски карти и др. При това те ще имат и интеграция с популярни социални мрежи, като Facebook, Twitter, с услуги като електронна поща и вградени коментари. Платформата ще позволява да се осъществяват тестове на приложенията, да се ъпгрейдват отдалечено и освен това ще включва лесно качване в онлайн магазина App Store на Apple. При това Red Foundry ще поема цялата логистика по процеса на одобряване на приложенията в App Store.

Очаква се новата среда за разработка да бъде подходяща за различни рекламни агенции и маркетингови отдели, които искат да създават приложения за iPhone и iPad с рекламна цел, но не разполагат с голям екип от разработчици. Тя ще е добър избор и за доставчици на финансови услуги, онлайн магазини, медии и др., които желаят да добавят iPhone приложение към своя бизнес.mediacafe.bg

За автора