Вижте как младите работят за идеята – Пловдив 2019 (снимки)

След масовото велошествие в неделя сутрин и  представянето на 20 уникални фотоградии "Мисия моят град" за денят на Младежта, щафетата поеха НАРД (Национален Алианс за Работа с Доброволци), които изправиха един срещу друг 10 отбора от различни младежки групи в Цар Симеоновата градина.

Те търсеха най – младите, активни, сръчни и сплотени организации. Така започна състезанието, състезание на „умствени игри”, отборна игра и екипна работа. Бе показана и саможертва, някои от младежите се по разсъблякоха за играта „Дължината има значение ”, други се поразтегнаха – „Блато”. Важното бе че усмивките не падаха от лицата и дори мярката за чистота на благородните метали Карат можеше да завиди, за блясъкът и ентусиазмът на отборите.

Навсякъде жужаха доброволци, които упътваха и помагаха на отборите, разясняваха им правилата. Какво по – добро място от това да развиеш комуникативните си умения, освен мястото и човекът – доброволец. Всички се запознаваха и смяха в глас, сякаш са на една възраст, възрастта на младите.

DSC_0586_1

Още 8 игри очакваха организациите – „Летащя пръчка”, „Минно поле”, „До последна капка”, „Какво знае всеки пловдивчанин!” , „Дартс” , „ Сид ленивеца", „Криминале”, „Една минута слава ” – за тези които не участваха, искрено може да завиждате на отборите.

НАРД бяха помислили и за музикална програма, която да забавлява младите. Освен DJ, за почитателите на акустичната музика бяха поканени изпълнителите: Илко Биров и Nely`s Boys Band. Уникално шоу направиха  формация за брейк денс танци в продължение на 30 минути. Публиката не спираше да скандира, а младежите дадоха всичко от себе си, дори и на ужасно трудния терен – асфалтът в цар Симеоновата градина.

DSC_0824_1

Тази година Доброволческите купи, бяха раздадени на изключително важни групи от млади хора, именно:

  1. Място – Национална скаутска организация на България.
  2. Място – Фондация „Пловдив 2019”
  3. Място – Отборът на Журналистите

DSC_0889_1

Питате защо важни?

Силата на скаутите, техниките за изкачване на трудно достъпни върхове, съчетани със свежите идеи и ресурсите на Пловдив 2019, отразени с професионалното перо и обектив на Журналистите, ще „изхвърли” Пловдив в културна столица на Европа през 2019 г.

На дни като този се вижда, че задно можем повече. Надяваме се и ние от Медикафе, че мотивацията и ентусиазмът не са тънка нишка търпение, а екипните игри и енергията събрана на едно място от толкова много млади хора, да е показала на тях самите, че те са силни заедно в един град, под едно слънце.

Всички снимки може да видите в нашата фейсбук страница

DSC_0690_1

DSC_0784_1

 

Вашият коментар