Глобалният R&D център на АББ за роботика е признат за своето лидерство в иновациите

Изследванията и разработките за ускоряване на иновациите са ключов елемент от новия завод за роботика на АББ, който се открива в Шанхай през 2022 година.

Центърът за научноизследователска и развойна дейност на АББ „Роботика“ в Китай е признат от правителството на Шанхай за своя капацитет за технологични иновации и R&D дейност. За да бъде признат, един център за научноизследователска и развойна дейност трябва да бъде създаден от глобални инвеститори в Шанхай, да работи на глобално ниво и да играе ключова роля в глобални научноизследователски и развойни проекти и да създава уникални технологични иновации.

На церемонията по признаването, проведена на 24 май 2021 г., Руи Лианг, Ръководител на АББ „Роботика“ в Китай, получи почестите от кмета на Шанхай Гонг Женг. Това е първият път, в който правителството признава R&D дейностите на световните компании в Шанхай, за да насърчи международните инвеститори да създадат научноизследователски и развойни центрове в града и да засили позиционирането на метрополията като глобален център за научни и технологични иновации.

„Нашите R&D дейности в Китай са основополагащи за нашата екосистема на иновации. Тя подкрепя фокуса ни върху развитието на бъдещето на роботиката и отключването на автоматизацията за нашите клиенти,“ каза Сами Атия, Президент на бизнес направление „Роботика и дискретна автоматизация“ на АББ. „Ние се радваме на признанието на нашето лидерство в технологията на най-големия пазар за роботика в света и ще продължим да вървим силно напред, когато новия ни завод и център за научноизследователска дейност отворят в Шанхай следващата година. Нашата инвестиция ще стимулира развитието на индустрията на роботиката в Китай и ще подкрепи интелигентното производство за нашите клиенти.“

Следващият етап от бизнес развитието на АББ в Китай е създаването на най-модерната фабрика за роботика в света. Заводът, който ще бъде разположена в Шанхай и представлява обща инвестиция в размер на 150 милиона долара, ще отвори през 2022 г. Той е пример за следващото ниво производствена технология на АББ „Роботика“, като използва най-съвременните производствени процеси, включително машинно обучение, дигитални и колаборативни решения. Това ще бъде най-модерният, автоматизиран и гъвкав завод в индустрията на роботиката в света – център, където роботите произвеждат роботи.

За автора

Вашият коментар