Хотели и ресторанти с отстъпки до 50% в подкрепа на културата

Нова социална инициатива за подкрепа на дейците на културата предлага Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на културата Боил Банов. „Като уважение от наша страна към хората, с които се забавляваме през последните десетилетия и чието изкуство ни вдъхновява, от БХРА Ви предлагаме карти за лоялни отстъпки от нашите обекти и тези на нашите партньори“, се казва в писмото.

Идеята на асоциацията е да направи българските хотели, заведения и атракции по-достъпни за българите и в частност за културните дейци, които също като заетите в туризма са сред най-засегнатите от кризата, породена от Ковид-19. Затова от организацията предлагат на Министерство на културата да поръча преференциални карти от Партньорската програма на БХРА.

Чрез тях Министерството на културата ще може да предостави допълнителен социален бонус на своите служители и техните семейства, като ползват съответните отстъпки, които им предоставя картата. Притежателите на картите и придружаващите ги лица получават отстъпки в размер на до 50 на сто от цената в хотели, ресторанти, нощни клубове, търговски вериги, бензиностанции и за други стоки и услуги на компаниите-партньори в програмата. Като списъкът на участниците, предоставили съответните намаления по програмата, се разширява ежедневно.

От БХРА припомнят и че организацията е сред първите, които сключиха споразумения за плащания на авторски права на културните творци на България и предложението за включване в новата им инициатива като допълнителна социална придобивка за изпълнителите е продължение на сътрудничеството в дух на взаимно уважение и партньорство.

Вашият коментар