TEDx отново проговаря в Пловдив

Щастливи да ви съобщим за второто издание TEDx Plovdiv

Градът с богатство на култура, изкуство, история отново ще вдъхнови всички, в духа на Ideas Worth Spreading. Благодарение и на вашата подкрепа TEDx ще обедини хора, споделящи опит и вдъхновение! 

Нека поговорим с TEDxPlovdiv

Абревиатурата TED или в оригинал Technology Entertainment and Design е световна поредица от конференции, започнала началото си през 1984 в Калифорния. В по-голямата си част, първоначалният акцент на TЕД бил технология и дизайн, насочено към Силициевата долина, като център на тежестта. 

Сега събитията, които се провеждат в САЩ, Европа и Азия, предлагат все по-голям диапазон от теми в рамките на изследвания и практика на науката и културата. На лекторите се предоставят максимум 18 минути, за да представят своите идеи по най-иновативния и заинтригуващ начин, по който им е възможно.

Част от имената, водили събитието, са Бил Клинтън, Бил Гейтс, основателите на Гугъл, множество нобелови лауреати и пр. Лекциите на TED се транскрибират и превеждат на редица езици, с цел посланието им да достигне до възможно най-много хора. Създадена е и награда – The TED Prize, която се отпуска ежегодно чрез процедура за подбор, на един победител за постигането на желанието му да промени света по своя идея.

Първото издание, което зарадва Пловдив, се проведе през април 2017

Цветното множество на лектори от различни социални среди и професионални направления, забавлява, разчувства и обнадежди зрителите, отговори на много въпроси, както и породи още нови. Част от имената бяха: шеф Ради Стамболов, Теодора Василева, психологът Калоян Божанов, Йордан Русев, Димитър Петров, Валерия Минева, Явор Янакиев (познат повече като 100 Кила), Преслав Михайлов и Георги Бърдаров.

Кои ще са лекторите през 2018-та година под тепетата:

Георги Ангелов е уеб дизайнер, лектор, предприемач и кулинар от Пловдив. Обича да създава красиви и лесни за употреба уеб сайтове и потребителски интерфейси, вкусни и изискани ястия, да организира готини събития и да пие бира в Капана.

Пред последните години управлява собствено студио за уеб дизайн, както и startup компании в сферата на туризма. В малкото свободно време е управител на неправителствена организация наречена РИСК, която помага на млади предприемачи и startup ентусиасти да намерят своят път към успех и готви. 

Също така организира и съорганизира, Startup Weekend Plovdiv, Silicon Drinkabout Plovdiv, Startup Europe Week / Plovdiv и TEDxPlovdiv. 

Има огромна страст към изисканата кулинария и е финалист в касовото риалити Master Chef Bulgariа, като един от петимата най-добри непрофесионални готвачи в страната. 

Вижте интервюто с Жоро за mediacafe, което той даде преди края на участието си в Master Chef ТУК.

Ето и какво се случи през изминалата година на TEDx под тепетата:

Вашият коментар