Започна санирането на още два обекта по проекта за подобряване на енергийната ефективност

Старт на санирането на още два обекта по проект „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I Етап“ на ОП „Региони в растеж“ бе даден днес от заместник кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев. Това са блоковете на булевард „България“ 47-49 в район „Северен“ и на улица „Жеравна“ 1-3 в „Източен“.

В 10 часа, заедно с районния кмет на „Северен“ Стоян Алексиев, Райчев откри строителната площадка на блока на булевард „България“.

„Въпреки трудностите със старта на дейностите, които се забавиха заради обжалване, КОВИД пандемията и сега – военните действия в Украйна, ремонтът започва и съм уверен, че строителите ще направят всичко необходимо, за да го извършат качествено и в срок. Пожелавам им спорна и безаварийна работа“, обърна се към присъстващите Пламен Райчев. Районният кмет благодари на живеещите в блока за единодушието им в желанието да кандидатстват по проекта. „Уверен съм, че с приключване на ремонтните дейности районът ще добие още по-красив вид“, каза Стоян Алексиев.

Веднага след това бе даден старт и на санирането на блока на улица „Жеравна“ в район „Източен“. 

„Щастлив съм, че започваме дейностите тук в квартал „Изток“, и то пред най-красивата публика в лицето на възпитаниците на детската градина отсреща. Пожелавам на строителите спорна и качествена работа, за да продължава да се оформя този район като привлекателно място за младите семейства. Успех и на добър час“, заяви в приветствието си районният кмет Стоянов.

Стойността на проекта е 3 692 629,44 лева с ДДС, като предстои да започне работа и по още два обекта – на улица „Иван Гешев“ 30 в район „Западен“ и на булевард „Васил Априлов“ 83-91 в район „Централен“.

Вашият коментар