Мис България: Нека сложим край на агресията!

Както вече е ясно, България има своята нова Мис. Това е 21-годишната пловдивчанка Венцислава Тафкова. Венцислава е танцувала професионално модерен балет, от години се занимава с мода, а понастоящем е студентка в Нов български университет, специалност „Туризъм“. Предстои да представи страната ни на конкурса „Мис Планета“, но преди това тя застана пред нас, за да я опознаем малко повече.

Венцислава, първо честито за титлата. Вече мина седмица от церемонията по награждаването. Олекнаха ли емоциите и адреналина, създадени от постижението?

Емоциите все още ме държат и мисля, че ще ме държат много дълго време. Голяма чест е за мен да бъда избрана за най-красивата българка.

Сега всички погледи са вперени във Вас. Някои одобрителни, други критични. Как посрещате критиката? Сломява ли Ви, или Ви амбицира?

Хейтъри винаги ще има. Аз не съм чула досега да има само позитиви. Но критиката ме амбицира. Аз съм много силна личност и такива неща не могат да сломят. По-добре е да се говори за мен, отколкото да остана незабелязана.

Каква символика стои зад титлата и короната за Вас?

Зад титлата и короната седи един възнаграден труд, след много години работа.

Мислите ли, че тя е определяща за бъдещето Ви оттук нататък, или смятате да се развивате в друга посока. Знам, че учите „Туризъм“, но също така обичате модата. Къде ще се слеят двете?

Мисля, че тази титла може да ми донесе само позитиви. Това е стъпало в моя живот и ако успея да използвам титлата правилно, мисля че мога да съчетавам модата и туризма.

Каузата, по която ще работите през годината, в която сте носител на титлата, е за превенция на тормоза над деца. Защо избрахте именно това?

Избрах конкретната кауза, защото никой не повдига тази тема и не ѝ обръща внимание. Смятам, че ако хората вложат същата енергия, която влагат, за да ме критикуват и обиждат, в нещо добро, заедно можем да работим и да постигнем много неща за България.

Вие била ли сте тормозена като малка в училище, или в извънкласната си среда?

Винаги съм била много оправно момиче и съм постигала всичко с немного труд. Нещата ми са се получавали лесно. Получавала съм много психически атаки и тормоз от други момичета главно заради визията и харизмата ми. Била съм заплашвана с побои и заливане с киселина в лицето. Момичетата в пубертета могат да бъдат много агресивни и злобни. Нека сложим край на агресията!

Как практически ще помагате на рискови деца? Вече имате ли насоки към някоя конкретна организация, или инициатива?

Заедно с моя екип ще обсъдим към коя организация да се обърнем, за да осъществим моята кауза.

Няма как да не поговорим и за пластичните корекции, защото в последните години те са водеща тема при избора на Мис България. Кажете ни Вашето мнение по въпроса. Не толкова допустимо ли е, а по-скоро нужно ли е една „мис“ да се променя, къде повече, къде по-малко, за да има шанс за победа?

Не съм против корекциите, ако са направени в рамките на допустимото и приемливото. Не смятам оттук нататък да обикалям телевизиите и медиите и да говоря само за корекции. Аз корекция имам само и единственно на устните и не съжалявам за това. Не мисля, че е нужно една Мис да се променя, това е въпрос на личен избор.

Колко още години живот давате на тези виждания за красота? Знаем, че модните тенденции, включително и във външния вид, са циклични и се сменят.

Не съм човекът, който може да дава прогнози за красотата. Според мен на този етап в България търсенето определя предлагането.

Всъщност, важното може би е да поговорим и за здравето. Каква роля играе здравословният начин на живот за поддържане на тялото Ви? Какви съвети бихте дали на младите момичета, които желаят да се поддържат? Кой спорт бихте им препоръчали?

За поддържане на едно тяло в добра форма е нужно качественна храна и спорт. Всеки избира сам какво му харесва. Аз лично предпочитам модерния балет и тренировки с добър фитнес инструктор.

Тук е моментът да попитам смятате ли, че една „мис“ трябва да има мнение и позиция по важни национални и международни въпроси?

Всеки човек трябва да има мнение и позиция по национални и международни въпроси, но не смятам, че една „мис“ трябва да ги показва и афишира.

Коментари (1)

  1. Поредния неествествен ужас, спонсориран от мама и тате или бай Гошо от Тутракан. Мис България? Разходете се за час из улиците ни и ще видите в пъти по-ЕСТЕСТВЕНО КРАСИВИ ДАМИ!
    Е*а ти ужаса! Честно! Срам! Срам! Срам!

    Отговор

Вашият коментар