144p качество в YouTube

Заявките към някои от CDN (Content delivery network) сървърите на Google са толкова много, че вече са причина за понижаване скоростта на зареждане и кеширане на клиповете в Youtube. Все по-често се случва така, че висококачественото видео без прекъсвания може да се изгледа само чрез запазване на клипа в компютъра с помощта на локална програма.

Google добре разбира проблема и предприема мерки, за да разтовари по някакъв начин CDN сървърите си. Преди два дни в Youtube се появи нов режим за качеството на клиповете: 144p. Този режим е много подходящ за голяма част от мобилните устройства и за слушане на музика.

Не е тайна, че Youtube се използва от мнозина като огромна фонотека – предимно за слушане на музика. Неотдавна се появи дори и истинско youtube-радио – youfm.org, което работи в стил Pandora.Достатъчно е в първия ред на търсачката да се въведе името на изпълнителя или групата, за да се изведе на екрана списък с всички музикални записи на Youtube, които могат да бъдат прослушани директно в браузъра.

Качеството от 144p ще помогне на потребителите, изпитващи проблеми със скоростта на Мрежата или гледащи видео чрез тарифа на заплащане на мегабайт.

Към момента, режимът с качество от 144p е достъпен само за някои клипове и постепенно ще бъде въведен за всички.

144p quality

 

За автора

Вашият коментар