Акция „Добрина“

Жителите на планинското село Тешово, което се намира в Благоевградска област получиха топли дрехи и обувки за зимата от акция „Добрина”. Мотото на инициативата „Аз мога! И ти също!” се ражда спонтанно и обединява желанието на няколко момичета и момчета от цяла България, които изразяват готовност да помогнат. Водени от хуманността и добротворството, за по-малко от седмица, те събират над 300 килограма дрехи, обувки и детски играчки, които изпращат в Тешово. В селото живеят 170 човека, 8 от тях под 18 годишна възраст.

МОТОТО НА ИНИЦИАТИВАТА „АЗ МОГА! И ТИ СЪЩО!” ПОКАЗВА, ЧЕ ВСЯКА ДОБРИНА Е КРАТКА ОТСЕЧКА ПО ПЪТЯ НА ЧОВЕКА КЪМ ЧОВЕКА

Mомичетата и момчетата, взели участие в акцията се опитват да покажат, че добрините зависят от самите хора и тяхното желание да се обединят в името на благородните каузи. В акцията се включва и българска писателка, живееща в Германия, която дарява известна сума пари за закупуване на издания с приказки и ученически пособия. „На децата в с. Тешово с много любов! От приятелите в акция „Добрина”. Това решават да напишат на всяка от детските книжки участниците в инициативата „Аз мога! И ти също!”. Сред приказките има и едно специално заглавие „Ръководство на Д-р Спок”, подарък за родителите на единственото бебе в селото, Тошко, който е на един месец.

\

Тази история започва от писмо, публикувано в социалната мрежа Фейсбук от млада майка, която живее в село Тешово, заедно с малката си дъщеричка. Информацията от него предизвиква лавинообразен ефект от помощи от различни точки на страната.

Вярата, че добротата има начало, но няма край, е движещата сила за участниците в инициативата, които са решени да продължат по пътя на малките и добри неща, променящи света. Затова, както те обичат да казват: „Предай нататък!”

КРАЙ

mediacafe.bg