The Latin Train Connection – латино джаз и етно с български привкус – 16.09

The_Latin_Train_Connection_2

Един ден след откриване на учебната година The Latin Train Connection ще зарадват пловдивските любители на джаза с промо концерт – представяне на първия им албум Uma Noite em Kapangas. Авторските композиции на групата представляват интересна смес от самба, сон, боса-нова, танго, дансон и бъргарско етно.

The Latin Train Connection е създадена през 2008 година от Светлозар Стоилов, който първоначално учи джаз пиано в Австрия, а след това задълбочава творческото си вдъхновение и любов към латиното в топлата и темпераментна Португалия.

Тъкмо там се заражда идеята и концепцията на бъдещия проект, който се пренася и развива в България. В родния Пловдив – един от градовете с най-силна джаз традиция – Светлозар Стоилов се среща и работи с едни от най-талантливите млади музиканти: Владимир Владимиров (Мистериите на Българските гласове) – тамбура, Александър Каменов – барабани и Христо Минчев – бас. Благодарение на техния индивидуализъм, творчески заряд и участие в аранжимента, The Latin Train Connection разнообразяват латино формата като добавят български етно елементи. Цялостното звучене на групата носи специфичен заряд, а именно – любов към музиката, която се създава и прави света ни да изглежда по-красив.

За доброто настроение на гостите преди и след концерта ще се погрижи DJ Munchausen, а локацията е клуб Дом Левски в емблематичната за Пловдив сграда със същото име.

Дата: 16 септември, четвъртък от 20.30 часа. Място: Дом Левски, Ул. Райко Даскалов № 53, Пловдив

Вход свободен и с покани!

The_Latin_Train_Connection_1

Сайт на групата: www.myspace.com/thelatintrainconnection
www.clublebowski.com

 

За автора