Арт кулинария- създавай изкуство

Кулинарията е изкуство. Винаги ми е харесвало, когато яденето е сервирано с вкус и форма. Храната трябва да притежава вид, а не само вкус. Да е поднесена с финес и цвят.

qdene

 

 

Ригатони Pasta Pie

Това е вкусно, бързо и лесно да се направи. След  една порция  от него,  ще се почувствате напълно  сити до края на деня. Всъщност това е стандартна порция спагети Болонезе, които няма да обеснявам как се правят, мисля че всеки знае. Ястието прилича  малко на лазаня, но много по-лесно да се подготви.  Мисля, че всички обичат италианска храна, затова съм сигурна, че след като прочетете това и разгледате снимките,  ще се опитате да си направите пай от паста със сос Болонезе.

qdene2

 

Цъвтящ лук (Blooming Onion)

Цъфтят лук  е рецепта, на която попаднах в един уебсайт . Това ястие или по-скоро предястие, не е  толкова здравословно, въпреки че в основата му е един от най-добрите зеленчуци – лук.  Но е страшно вкусно у ефектно. Лукът се нарязва по такъв начин, че да прилича на цъфтящи цветя. Смесвате брашното със солта, черен пипер и мащерка. Поръсете с брашното и потопете отгоре- надолу в смес от яйцата и мляко. Отново поръсете с брашно и отстранете излишното. Готово е за пържене!

qdene3

За десерт нещо разхладително в жегата- домашно замразен сладолед от истински плодове. Една великолепна  рецепта за страхотна вкусотия. Наистина вкусна и цветна идея,а и здравословна. Рецептата съдържа манго, киви и малини, но можете да използвате плод пожелаете- праскови и ягоди, например? Прибавете само малко креативност  и можете да сътворите невероятни неща в домашни условия.

 

Вашият коментар