Да бъдеш суперзвезда

В съвремието ни, красотата е от огромно значение и непрекъснато, от всички възможни посоки, ни заливат нейните образи. Образите на различни актьори, певци, журналисти, модели и станали извести по незнайно каква причина. Тези хора често се превръщат в идоли за други, а стремежът им да се превърнат в точно копие на кумира си, понякога граничи с налудничавост.

Но наистина ли е толкова хубаво да си суперзвездата от телевизионните екрани, или тяхната съдба също крие известни подводни камъни?

Опитах се да си представя, че съм някоя суперзвезда от ранга на Мадона, Брад Пит, Аджелина Джоли, Джони Деп и други техни колеги. Ако знаете само каква прекрасна гледка се разкри в съзнанието ми.

Бях заменила миниатюрната панелка с  луксозен апартамент на върха на някой петзвезден хотел, където не ми се налага да си готвя, чистя или пера дрехите си. Всяка моя нужда или просто прищявка, са мигновено задоволявани от набор изкуствено вежливи служители.

Хората ме познават, а това винаги работи в моя полза. Толкова съм богата, че мога да си позволя да си купя всяка яхта… просто ей така, да видя дали ще ми хареса преживяването. Освен това съм с някоя интересна професия, която ми позволява да пътувам по целия свят, под претекст, че работя. Какво по-хубаво от това?!

Ако още малко поговоря за позитивите на известността, ще ми се поиска действително да бъда такава. Така, че май е време да започна с негативите.

Britney

На първо и основно място в графата на не дотам хубавите аспекти на това да си известен е именно това, че си известен. Това със съжаление го казвам, означава да спрете да бъдете себе си. Колкото и парадоксално да звучи, предимно хората на изкуството и спорта придобиват подобен статут на суперзвезди, тоест са постигнали успехи в сферата, която ги изразява по най-пълния възможен начин. Но когато влязат в обектива на таблоидите и журналистическите „проучвания“, тези хора несъзнателно или напълно съзнателно, влизат в една рамка на поведение, оформено от обществото, в което се развиват.

Разбира се има и такива личности, които нарочно „скандализират“ с различни прояви, но като цяло мнозинството някак си не желае личният им живот да се разпространява като развлекателна новина.

Ако все още не можете да се съгласите с мен, то представете си най-бруталното си напиване, в което сте правили безброй безумици и от което единственият ви спомен е ужасното главоболие на следващия ден.

Приятелите ви естествено са документирали злополучните ви прояви на мобилните си телефони, а това ви докарва още по-силно главоболие. За ваше щастие обаче, това си остава само забавен анекдот, който разказвате сред приятели.

Сега си представете всичко, което сте правили да се постави във вид на кратко резюме и подробен снимков материал на информационното табло на входа, в който живеете или в селската кръчма…

Сега разбирате за какво говоря, нали?

Madonna-paparazzi

Едва ли Лидзи Лоан би искала да изкарват, нормалните за българските ширини напивания, в алкохолна зависимост; или Анджелина Джоли да е принудена да обяснява защо си е направила двойна мастектомия; или Дженифър Анистън да преживява раздялата със съпруга си, под зорките погледи на папараците.

Определено да бъдеш суперзвезда е натоварено с огромна отговорност, както към себе си и близките ти, така и към тези които те харесват и подражават. Но също така си е забавно до си се представям в този луксозен хотелски апартамент, заобиколена от прислужници, задоволяващи всичките ми прищевки… но може би само за седмица…

Aniston

 

Paris-Hilton-drunk-987

 

За автора

Вашият коментар