Един детски празник без компютри – с игри на открито

Днес е Денят на детето, прекрасен повод да прекарате времето си в игри с малчуганите. СТОП! Не си мислете за детски центрове, молове и игри на компютър. Прекарайте го истински.

Ако разполагате с вила или къща с красива зелена морава, то със сигурност прекарайте свободното си време днес точно върху нея. Дори да не можете да се похвалите със собствена полянка, то такива има в изобилие в парковете около дома ви.

Предлагаме ви няколко идеи за прекарване на приятни и забавни минути с вашето дете на 1-ви юни.  Нашите предложения са креативни, не изискват средства, а ви гарантират голямо забавление.

За идеите благодарим на : impresia.net

Angry Birds на живо в двора или градината

Тази игра завладя далеч не само малчуганите, така че забавлението ще е гарантирано и за Вас. Всичко, което ще Ви бъде необходимо, за да се забавлявате в домашни условия, са няколко кутии, които да боядисате и изрисувате така, че да заприличат на зелените прасенца от играта, прашка и „сърдити“ птички, които можете да си набавите от магазин за играчки или да си изработите сами по подобие на парцалени кукли.

Битка с теглене на въже

Тази игра е по-популярна в нейната версия с два отбора, които са разделени от двете страни на въжето. Но в случай, че няма достатъчно деца, които да се включат в играта, този вариант също би бил доста забавен. За целта осигурете две еднакви кофи, щайги или друг тип „платформа“, на която децата да стъпят. Печели този, които успее да свали противника си от това, на което е стъпал.

Състезание с чували

За тази игра ще Ви бъдат необходими съвсем обикновени чували, които можете да декорирате по различни начини за различните отбори. Минималният брой участници, за да бъде възможна играта, са двама. Естествено, колкото повече деца се включат, толкова по-забавно ще бъде. След подаден сигнал децата трябва да изминат предварително определен маршрут, който може да включва и криви участъци, тъй като препятствията ще засилят предизвикателството.

Печели този, който стигне първи финала, без да излиза от чувала си. Състезанието се прави задължително на трева или пръст, а не върху твърда повърхност, защото по време на тази игра децата ще падат доста и могат да се наранят.

Вашият коментар