Facebook – изводите!

facebook-revnost
Около 13 милиона е бройката на американските Facebok – потребители, които не се възползват от възможностите за защита на профилите, които предлага социалната мрежа. Това съобщават от Consumer Reports, след направено проучване. Оказва се, че огромният брой незащитени профили се дължи на незнание, как да бъдат активирани опциите или на още по-непримеливото – нежелание за ползването им.

Резултатите от проучването показват, че почти 5 млн. потребители са споделяли информация за това, къде и какво ще правят в точно определен ден. Това, както се досещате е „шестица от ТОТО-то” за т.нар. „доброжелатели”, които с едно „кликване” се информират, кога домовете им(ви) ще бъдат необитаеми. Това е най-срещаната несъобразителност от страна на феновете на Facebook.
Близо 9% от 150 милиона американски профила в социалната мрежа съдържат лична информация. В резултат на тази небрежност, действия като тормоз, измами и неправомерно влизане в чужди профили, са се увеличили с 30% в сравнение с миналата година.
Изводите, които се налагат са два:
  • първо – не споделяйте лична информация в профилите си, или я ограничете до хората, за които сте повече от сигурни, че познавате
  • второ – опитайте се отлепите от компютъра и идете да изпиете с с приятел по бира в кръчмето до парка страхотно е, повярвайте ми! И е истинско!


mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора