Идеите, които си струва да споделяме

Чували ли сте да се говори за идеи, които си заслужава да бъдат разпространявани и споделяни? А какво представляват тези идеи, кой ги разпространява и къде ги разпространява?
Отговорите на тези и други подобни въпроси може да получите на 12 май в София, в Аулата на УАСГ.  Тогава ще се проведе Българската TEDxSofia конференция.  Идеята на събитието е да предостави платформа за споделяне и промотиране на идеи, които вдъхновяват.
Става въпрос за уникална по рода си в България TEDxSofia конференция, част от международната платформа за споделяне и промотиране на идеи – TED. Българската инициатива цели да предостави възможност на идеите, които вдъхновяват, да бъдат споделени с възможно по-широк кръг от хора, желаещи да участват в конструирането на бъдещето.  TEDxSofia е за тези, които вдъхновяват и водят хората към нови открития и достижения на мисълта, бизнеса, образованието, изкуството, архитектурата, медиите, науката…
TEDxSofia  се организира с подкрепата на Телерик и Българо Американска Кредитна Банка. Партньор на събитието е и Национален Младежки Форум  (http://nmf.bg/) .
Посетете и уеб страницата на TEDxSofia (http://tedxsofia.com/)
За TED
TED е неправителствена организация посветена на Идеите, които си заслужава да се разпространяват. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 28 години, TED прерасна в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации се предоставят безплатно на TED.com. Сред TED говорителите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, сър Ричард Брансън, Боно, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Изабела Алиенде и екс-премиера на Обединеното кралство Гордън Браун. Ежегодната TED конференция се провежда в Лонг Биич Калифорния като едновременно с това е излъчвана в Палм Спрингс; TEDGlobal се провежда всяка година в Оксфорд, Великобритания, а тази година за втори път в Единбург, Шотландия. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където всеки ден се публикуват нови TEDTalks и Отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TEDTalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят. TED е установила годишната TED награда, чрез която на изключителни индивиди, се предоставя възможността да задействат своите желания; TEDx, която предоставя на индивиди или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития и програмата TEDFellows, която помага на променящите света иноватори от целия свят да станат част от TED обществото и с негова помощ увеличат въздействието на своите забележителни проекти и дейности.
Следвайте TED в Туитър на twitter.com/TEDTalks или във Фейсбук на facebook.com/TED
За TEDx
В духа на идеите, които си заслужава да се разпространяват, TED създаде програма наречена TEDx. TEDx е програма с местни самостоятелно организирани събития, които събират хора, за да споделят преживяване подобно на TED. Нашето събитие се нарича TEDxYouth@Sofia, където х = самостоятелно организирано TED събитие. В нашето TEDxYouth@Sofia събитие, ще бъдат комбинирани TEDTalks видеоматериали и говорители на живо, за да подбудят задълбочена дискусия и връзка в малка група от хора. Конференцията TED предоставя общи насоки за програмата TEDx, но всички индивидуални TEDx събития, включително и нашето, са самостоятелно организирани.

Чували ли сте да се говори за идеи, които си заслужава да бъдат разпространявани и споделяни? А какво представляват тези идеи, кой ги разпространява и къде ги разпространява?

 

529850_294929787252239_183520331726519_661096_165739338_n

Отговорите на тези и други подобни въпроси може да получите на 12 май в София, в Аулата на УАСГ.  Става въпрос за уникална по рода си в България TEDxSofia конференция, част от международната платформа за споделяне и промотиране на идеи – TED. Българската инициатива цели да предостави възможност на идеите, които вдъхновяват, да бъдат споделени с възможно по-широк кръг от хора, желаещи да участват в конструирането на бъдещето.

 

TEDxSofia е за тези, които вдъхновяват и водят хората към нови открития и достижения на мисълта, бизнеса, образованието, изкуството, архитектурата, медиите, наукатa. Събитието се организира с подкрепата на Телерик и Българо Американска Кредитна Банка. Партньор на събитието е и Национален Младежки Форум .

 

МИКЦ – Пловдив Област

ул. “Волга“ 24

телефон: 032 62 22 78

e-mail: mikc.pld2@gmail.com

 

За TED


TED е неправителствена организация посветена на Идеите, които си заслужава да се разпространяват. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 28 години, TED прерасна в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации се предоставят безплатно на TED.com. Сред TED говорителите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, сър Ричард Брансън, Боно, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Изабела Алиенде и екс-премиера на Обединеното кралство Гордън Браун.


Ежегодната TED конференция се провежда в Лонг Биич Калифорния като едновременно с това е излъчвана в Палм Спрингс; TEDGlobal се провежда всяка година в Оксфорд, Великобритания, а тази година за втори път в Единбург, Шотландия. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където всеки ден се публикуват нови TEDTalks и Отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TEDTalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят.


TED е установила годишната TED награда, чрез която на изключителни индивиди, се предоставя възможността да задействат своите желания; TEDx, която предоставя на индивиди или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития и програмата TEDFellows, която помага на променящите света иноватори от целия свят да станат част от TED обществото и с негова помощ увеличат въздействието на своите забележителни проекти и дейности.

 

mediacafe.bg

За автора