Казусът Apple Vs Samsung

apple-vs-samsung1
Интересен факт е, че този път изпреварихме велика Америка – дали това е късмет или не, всеки сам за себе си ще прецени. Ще се запитате защо сме я изпреварили, новият модел на Samsung – Galaxy S3 излиза на 21 юни в Щатите, а тук вече се продава. Всички знаят, че в последно време се водят ужесточени дела между Apple и Samsung. Компаниите се съдят за разни патенти, губят си времето и енергията в глупости, вместо да разработват нови технологии.

И този път Apple се опитва да спре продажбата на новия смартфон на Самсунг в САЩ – да, ама не! Lucy Koh, съдия в областния съд на Сан Хосе, Калифорния, е разбила надеждите на Apple да спре излизането на въпросното устройство на пазара. Тя е споделила, че опитите на Apple да получи съдебна забрана за излизането на Galaxy S III на пазара на 21 юни, ще претоварят нейния календар. Причина за това, че Apple води съдебни битки относно доста устройства и не малко от изслушванията по тези дела ще се проведат през месец юли.
samsungapple
Забавянията в съдебните спорове дразнят Apple. Адвокатът на Apple е споделил, че Samsung е винаги с една стъпка напред, като компанията пуска един след друг нови продукти. Нови, но напоследък и с дефекти. Проблемите при Galaxy S2 с процесора често бяха на лице. На 21 юни ще бъде финалното изслушване в делото между Apple и Samsung – какво ще бъде решението на съда можем само да предполагаме.


mediacafe.bg
– Михаил Григоров

За автора