Нестандартна камера от JVC

Компанията JVC представи странен модел на камера, който обаче вероятно ще се хареса на любителите на високия адреналин и екстремните спортове, активния начин на живот, новите предизвикателства и най-вече – на тяхното заснемане.

Става дума за появилата се компактна екшън камера GC-XA2 ADIXXION. Тя разполага с интересен корпус, който може да поеме удари, равни на изпускане от два метра, работа под вода на дълбочина до пет метра, усилени вибрации, прах, кал и т.н.

Екшън камерата се предлага със специални приставки, така че да може да се закачи на каска, на кормило, на твърда гладка повърхност и дори на тялото на снимащия.

Моделът е оборудван с 8-мегапикселова CMOS матрица, възможност за запис на видео с резолюция 1920х1080 пиксела със скорост от 60 или 50 кадъра в секунда, или в 1280х720 резолюция със 120 кадъра в секунда.

Камерата позволява използване на до 5-кратно цифрово увеличение, а за преглеждане на заснетите кадри, тя разполага с 1,5-инчов екран. В нея има слот за карти SD/SDHC/SDXC, както и HDMI и USB портове.

Снимачката тежи 135 гр., а цената, на която можете да я притежавате е $300.

adixxon

 

 

 

За автора

Вашият коментар