Новата цел на Dell

Какви устройства подготвя Dell за пазара на смартфони и таблети през 2011 г?

Dell все още не са станали голямо име на пазара за смартфони, но от компанията дават всичко от себе си. Благодарение на Windows Phone Central научаваме какво са подготвили до края на годината за почитателите на преносимите устройства. По-голямата част от новите продукти на компанията използват Android, но има и няколко, които ще работят с различни версии на Windows Phone. Venue Pro е първият телефон с Windows Phone, който ще видим и който ще работи с процесор Snapdragon 1 GHz и 8 МР камера.


През третото тримесечие пък ще се появи може би негов наследник – Wrigley. Очакванията са техническите му характеристики да са по-добри, отколкото на VenuePro, но по този въпрос засега няма информация. Телефонът ще работи с обновената версия на Windows Phone, която ще поддържа многозадачна работа и IE9. Hancock пък ще използва Android Ice Cream и можем да го очакваме на пазара през септември.

Тук може би трябва да си отбележим, че до това време Google явно ще са представили новата версия на платформата. Hancock ще разполага с 4″ дисплей с резолюция 960 х 540, ще разполага с QWERTY клавиатура, с двуядрен процесор и 8 МР камера, която ще записва 1080р видео, както и допълнителна 1,3 МР камера на предния панел.

В края на 2011 или началото на 2012 пък очакваме и Millennium, който, изглежда, ще е версия на Hancock, но без хардуерната клавиатура. Няколко таблета подготвят от Dell за тази година. Единият е Streak 7, за който вече знаем достатъчно и който ще се появи на пазара до края на второто тримесечие. Бъдещите собственици могат да очакват ъпдейт за Android Honeycomb в края на лятото. Gallo по всяка вероятност ще е първия таблет от портфолиото на компанията, който ще работи с Android Honeycomb.

В края на годината можем да очакваме таблета Sterling, който ще бъде наследник на Streak 7, но подробности за него все още няма. Същото важи и за Silver Oak и Opus One, които ще работят с Android Honeycomb, но тях ще видим в началото на 2012 г. Все пак има и един таблет, който ще работи с Windows 8. Неговото име е Peju и Dell ще ни запознаят с него също в началото на следващата година.


mediacafe.bg
– Тервел Куцев

За автора