Празник на детското творчество в Стария град

Празник на детското творчество ще се проведе днес и утре в Стария град. Организатори на събитието са Сдружение „Духовно огледало“ и община Пловдив, а пловдивчани и гостите на града ще могат да се запознаят с различни творчески ателиета и школи от цялата страна.

“Панорама на детското и младежко творчество – Слънцата на децата” ще се състои в къща-музей “Златю Бояджиев” и пространствата около нея, където ще бъдат разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на духовия оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново.

На улицата и пространствата около къщата-музей ще се разположат работещи ателиета на поканените творчески школи от страната. Всяка школа ще аранжира и своя изложба.

До музея ще има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора ще се изявяват в областите на музиката и танца.

Празникът започва в 09:00 и ще продължи до 18:00 часа и в двата дни ( събота и неделя) в къща-музей „Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18.

Вашият коментар