Решението да се „нашариш“

Татуировките  и тяхното възприемане от обществото все повече нараства. Те отдавна не са тема табу. Този тип боди арт завоюва позиция на начин на себеизразяване. Въпреки популярността си сега, този тип изкуство не винаги се е радвало на светлината на прожекторите. Хора от предишните поколения считат татуирането за съвсем неприемливо.

Решението да се "нашариш" би могло да бъде взето на база различни фактори. За някои това е израз на духовни възгледи, за други символ на гордост. Чрез тях изразяваш своето послание към обществото, носиш част от спомен за някой специален или ти вдъхват сила. Важно за изборa на послание е да осъзнаете, че  татусът е един вид "белег" за цял живот.

Кои са най-често "рисуваните" дизайни на татуси?

tatoo

КОТВА.

Първоначално се използва от хора, участващи в бизнес, свързан с морето, котвата е предпочитана от моряци, флота и други работници винаги в дълбокото синьо. Може да се види на ръцете на рок звезди. Популярните  ѝ значения включват безопасност, спасение и надежда.

Предпочитан дизайн също е ПЕПЕРУДАТА.

tatoo2

Пеперудите са популярни символи на благодатта и красотата. Със своите пъстри и шарени крила те наистина грабват вниманието и са изключително предпочитани. В Азия те символизират семейството и хармонията, както и красотата на женствеността. В запада символизират трансформацията. Други значения са красота, безсмъртие и промяна.

Друг "летящ" татус е ПРИЛЕПЪТ.

Прилепът се възприема като знак на почит и би могъл на бъде свързан  с американските индианци. Те считали, че той помага при изпълнение на служебните задължения от шамани и традиционни лечители. Поради способността на прилепа да вижда на тъмно, този дизайн би означавал още "способност да виждаш истината".

Друг проект, предпочитан както от мъжете, така и от жените е заместителят на колиета и гривни- ВЕРИГАТА. Тя символизира свободата от робството, свободата -физически и емоционално.

КРЪСТ.

Най-популярните значения на този дазайн са любов, спасение и саможертва.  В християнството символизира жестокия начин, по който Исус Христос умрира за своя народ.

Един емблематичен символ на мира и края на конфликта е ГЪЛЪБЪТ. В комбинация с маслинова клонка олицетворява богинята на спокойствието и мира. Когато дизайнът  е чифт гълъби, той олицетворява брак и съюз между двама души.

 

tatyyy

Най-популярният символ в Азия- ДРАКОН, който е символ на власт, също е от най-предпочитаните "драсканици". Произхождаща от китайските вярвания и  е най-мощният символ на богатство и просперитет. Най-популярните значения на тази татуировка включват сила, мощ, както и владетелят на елементите на земята.

СЪРЦЕ.

Предлага се в различни дизайни, стилове и цветове, тази татуировка е популярна на китката, гърдите, или бедрото. Въпреки, че значението й варира от човек до човек, обикновено символизира любов и обожание.

Любимите напоследък на всички ЗВЕЗДИЧКИ, които според мен са абсолютно банални,  символизират  амбиция, цели, и вдъхновение. В много случаи, звездите са избор за тези, които искат да отбележат трайно голямо постижение в живота си.

zvezdi

За финал искам да отбележа, че всеки дизайн или линия върху кожата представлява това, което е в душата. Татусът  е постоянен израз на индивидуалност, човек трябва да познава значението им преди да се "омастили".

 

За автора

Вашият коментар