Славчо Атанасов: А сега накъде?

Хубаво е да си кмет, но какво се случва след като вече отговорността за втория по големина град вече не е твоя работа?
Бившият кмет Славчо Атанасов сдаде кметската власт на новия градоначалник Иван Тотев така, както я взе – тихомълком и малко безлично. Той не споделя никаква информация относно плановете си за онова, което ще се случи с него в бъдеще. Попитан какво ще прави сега, когато вече няма да ходи всяка сутрин в общината, той отговорил, че най-вероятно ще навакса с четенето.

Бившият кмет на Пловдив имал добри навици от времето, когато бил преподавател, и редовно се отбивал в Народната библиотека „Иван Вазов“. Много съжалявал затова, че докато бил кмет нямал време да чете.  Още преди време Атанасов беше удостоен със званието „образцов читател“. Връчила му го лично директорката Радка Колева. Председателят на групата общински съветници от ВМРО-НИЕ си падал по историческите романи и философските трудове на класиците в тази област.   От време на време Атанасов ще се появява и в Общинския съвет, тъй като неговата партия е представена там с осем съветници и е втората по-големина след ГЕРБ.
През първите месеци доходите на семейство Атанасови може би ще се свият, и за попълването на семейния бюджет той ще разчита основно на съпругата си Елена. Тя е подала молба да се върне на работа като експерт в отдел “Стопански дейности” в район “Южен”. Щом Славчо стана кмет, тя излезе в неплатен отпуск, за да няма конфликт на интереси.
Източник:в.Труд

mediacafe.bg – Гергана Илиева