Васко Щерев с интервю в звездите

Мила Aux EtoilesЗа първи път видях Мила преди около година, когато тя се снимаше за “After Party” сесията на Vice Bulgaria, а аз бях там да зяпам. Изглеждаше ми позната, но единственото, което знаех за нея беше, че е модел. После, преди известно време, се оказа, че е от Пловдив и че имаме сумати общи познати.

 Автор: Васко Щерев

И понеже Meetday е тук, а тя отговаря на всичките му изисквания – реших да ви я представя.Все пак Мила е от онези млади хора,така нареченитре – смислени. На: 20 и малко, занимание: редактор „Мода“ във ViewSofia.com и  Face control в Club Plazma, Пловдив. Призвание: Да пея, но не мога. За това – модата, изкуството и сигурно от годините – клубовете.

 

Защо Milla Aux Etoiles? Защото много ми се искаше да си измисля готин прякор, който да включва и името ми, за да може да се запомни. И така – Мила в звездите. Резултатът е, че почти никой не може да го прочете като хората. Но пък поне частта с ‘Мила’ е ясна.

Какво ти дава работата като моден редактор във ViewSofia? На първо място контакти. Хубаво е да съм на 20 години и да мога да наблюдавам нещата от близо и да познавам някои наистина удивителни личности. Удоволствие е да се работи с такива хора. Част от тях са наистина специални и ме обогатяват непрестанно. За мен това е много ценно. Още нещо – имам свободата да изразя себе си, което се случва в много малко медии у нас. Страхотно.

Значи си щастлива с това, което правиш? Ако не се лъжа първомартенската ти сесия за въпросния портал е първата ти изява като стилист? Да. Преди това имах още един опит с мъжка мода, но той беше съвсем casual, без замисъл в стайлинга. За ‘Пижо и Пенда’ падна голямо мислене. Правих го заедно с моя колега Иван. И двамата си дадохме душите. Аз съм много доволна от резултата – не толкова, че е гениален или невиждан, просто ме прави щастлива като го гледам.

Кога да очакваме следващата ти изява? Идния месец съм планирала две по-елегантни сесии, нещо като препратка към предстоящите абитуриентски балове, ама без да е толкова cheesy:)

Кои са любимите ти модни имена? Най-общо казано – представяните в Париж. Харесвам предимно белгииците, британците и азиатците, въпреки че последните трудно ги разбирам. Тоест – Maison Martin Margiela, Gareth Pugh, Comme des Garcons, John Galliano, Balenciaga, Victor & Rolf, покойният, но велик Alexander McQueen… сигурно съм изпуснала някой. Аз пък не разбирам Galliano. Но това за моето интервю хаха.

Мила Aux Etoiles

А имаш ли дреха на някое от тези имена? Не… Имам обаче обувки от Vivienne Westwood:) Фен ли си на second hand clothing? Фен съм, да. Понякога има големи съкровищa. Аз все още немога да случа на правилния магазин. То не е лесно. Има много боклуци и трябва да можеш да ги изолираш от средата и да си ги представиш в подходяща комбинация. Аз много трудно се престращих да вляза.

Значи обичаш да експериментираш? Обичам. Обаче понякога мисля, мисля и накрая не излизам така. Не съм от най-смело изглеждащите хора, със сигурност. Но това е защото се обличам така, че да се харесвам, а не да съм супер оригинална. Естествено.

А с какво си облечена сега? Мъжки тишърт Blame и сив клин с пета.

Като каза Blame, кое е най-якото парти, на което си ходила някога? Трудно ми е да кажа само едно, но на Пийт Тонг на Cacao Beach миналото лято беше страхотно. Също Нова година 2010 в Ялта и всичките Блеймове, хаха. Но аз не съм била на много партита в чужбина и за това мога да кажа само за родните.

Какво харесваш в България? Нищо.

А защо си все още тук? Не съм се махнала, понеже мисля, че има още какво да развия от себе си тук, а и освен това имам надежди за страната ни. Аз съм против всички млади хора да напускат, понеже така няма да останат никакви creative личности. Незнам дали ще има резултат ако остана, но няма да се махна докато не се убедя в противното! Точно това е и целта ми. Да покажа, че въпреки всичко в България има много млади и стойностни персони. Просто трябва да ги задържим тук. Да, хубаво е да не се отказват.

А ако не беше в България щеше да си в…? Париж. На 100%. Градът ми взе сърцето. Лондон също, пропит е от креативни и интересни хора.

Какво те кара да се смееш на глас? Почти всичко:) Около мен има много весели хора и аз самата не си позволявам да унивам, понеже смехът лекува. Една усмивка оправя всичко!

Кои са любимите ти блогове? Тези, към които се връщаш най-редовно? Гугъл Рийдър е коварно животно и блоговете, които проверявам са ужасно много и ненужни. Но най-любимите ми модни блогове са designscene.net, fashiongonerogue.com, jakandjil.com + почти всички български.

За автора