За депутати може, за ученици НЕ!!!

Коледната ваканция на парламента ще бъде от 23 декември 2010 г. до 10 януари 2011 г. Това решиха депутатите в началото на днешното извънредно заседание със 115 гласа „за“, двама „против“ и десет въздържали се подминавайки факта, че орязаха едничкото на нашия ученик – ваканцията.  Въпреки масовите протести на средношколците в цяла България за  удължаване на почивката никой от управляващите не се трогна. Депутатите съвсем нагло не останаха по-назад. В тях не се появи и капка  толерантност към избирателите си и си дадоха почти 3 седмици време за коледни купони и приеми.

Според правилника за работа на Народното събрание депутатите излизат във ваканция от 22 декември до 10 януари. Тази година обаче те ще се върнат на работа на 12 януари, тъй като 10-и е понеделник.

Миналата седмица председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че народните представители ще работят ударно до Коледа. В последните седмици те имаха няколко извънредни заседания, на които приемат Изборния кодекс и промените в два съдебни закона.

mediacafe.bg