Глоби за всички граждани, които замърсяват Пловдив

От Коледа пловдивчани вече ги заплашват глоби ако не се грижат за чистотaта на своя град. Всеки хвърлен фас на земята може да ви коства поне още 2 кутии цигари  глоба. Това на практика дребно нарушение на реда и градската чистота ще бъде следено от  инспектори към Общината. Културата и личното възпитание трябва да се превъзпитат и затова са нужни санкции ако не се спазват обществените разпоредби.
 
Контролните органи следят най-вече за хвърлени на улицата отпадъци, опазване на зелените площи от домашни любимци и лепенето на рекламни материали на забранени места. Може да отнесете глоба от 10 лева, ако неволно си хвърлите цигарата на улицата или изпуснете кучето в парка. Преди да ви вземат парите, инспекторите задължително трябва да ви дадат квитанция с холограмен стикер. Парите обаче трябва да се плащат на място. Съставя се и констативен протокол.
 
Медиакафе и "Зелен Пловдив" подкрепят инициативата на Общината. Ще публикуваме всяка Ваша снимка, която ни изпратите свързана с нередност в Пловдив. Помогнете ни да си пазим града чист.
 

Вашият коментар