Балетно студио „Буратино“ обявява прием на деца и ученици за новата учебна година

Балетно студио „Буратино“ обявява прием на деца и ученици за учебната 2023 – 2024 г. Желаещите деца, навършили 5 г., и ученици до 18 г. могат да се явят на 18 и 19 септември 2023 г., от 18 до 20 ч. в балетната зала на студиото, която се намира в сградата на Общински съвет – Пловдив, ул. „Авксентий Велешки“ 20 .  Телефон за информация: 0888 504 693

Балетно студио “Буратино” възниква по идея на балетния си педагог Маша Иванова с цел да бъдат обединени възможностите на предшестващата балетна школа, която през 2017 г., отбеляза своя 50-годишен юбилей.

Създадения концертен състав поема творческите изяви на балетната школа и на основата на танцовото изкуство дава необходимите знания, навици, танцувална техника, сценично присъствие и общочовешки добродетели. Балетното студио обучава деца от 6 до 18 годишна възраст. Годишно в него се обучават 80 – 100 деца.

Програмата, по която се работи е съобразена за всяка възрастова група. В студиото се изучават ритмика и пластика, класически и исторически танци, характерни и модерни танци. Много от учениците на БС „Буратино” стават професионални балетни артисти и днес танцуват по сцените в България и чужбина.

За автора

Вашият коментар