Благородно: „Чили“ с безплатен обяд за нуждаещи се

Поредната благородна инициатива, доказваща, че Пловдив е град на Доброто, стартираха от веригата за здравословно хранене „Чили“. В рамките на три дни – 29, 30 и 31 декември, нуждаещи се пловдивчани могат да се възползват от безплатна храна за вкъщи в три от заведенията в града.

От „Чили“ са приготвили по 500 менюта с първо, второ и трето ястие, а пловдивчани могат да си вземат от кулинарните вкусотии във всеки от изброените дни от 11.00 часа.

Инициативата „Да споделим трапезата си с любов“ ще подари усмивки и надежда на хората в града на следните адреси:

Район „Тракия“: „ЧИЛИ“ – ул.  Съединение 41, пред ТЦ „Форум“;

Район „Северен“: „ЧИЛИ“ – ул. „Брезовска“ № 8, Пловдив;

Район „Централен“: „ЧИЛИ“ –  ул. „Христо. Г. Данов“ 31а (до ЕВН).

В първия ден от кампанията 1640 ястия са достигнали до нуждаещи се пловдивчани, като изненадата на организаторите е фактът, че в обектите им са дошли и хора с желание да подкрепят инициативата, дарявайки лични средства.

За 30 декември към предвидените 1650 ястия от „Чили“ са решили да добавят извънредни 740 ястия за военните ветерани в гарнизонния стол, както и за домовете за възрастни хора на Коматевско шосе и о.п. за хора с увреждания.

А ето и какъв призив отправи екипът на „Чили“ при старта на благородната кампания:

Екипът на Чили иска да сподели трапезата си с хората, в които я има още онази ИСКРИЦА на семейното огнище,  но са изпаднали в нужда през този дълъг преход към нормално ежедневие.

Социалната дистанция ни върна в домовете ни и нека запалим отново онази традиция да сме заедно с хората, които са ни отгледали и все още ни обичат, но са вече с малко побелели коси и търсещ любовта ни поглед.

През изминалата година клиентите ни ни се довериха, позволявайки ни да присъстваме на трапезата им ежедневно.

През изминалата година екипът на Чили работи неуморно и  успешно. Обединихме се около ценната традиция на СЕМЕЙНАТА ТРАПЕЗА.

Само обичта и постоянството на КЛИЕНТИТЕ ни направи възможно това наше начинание да споделим вкусни ястия с хората по време на студените зимни дни, по време на тези толкова светли празници.

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

БЛАГОДАРИМ за АКТИВНАТА ПОДКРЕПА на Костадин Димитров – кмет на район „Тракия“, също и на Стоян Алексиев – кмет район „Северен“ и Георги Стаменов – кмет район „Централен“.

От екипа на MediaCafe поздравяваме веригата за здравословно хранене „Чили“ за страхотния жест към нуждаещите се, като им пожелаваме здрава и успешна нова година!

За автора

Вашият коментар