Художници превърнаха Розовата долина в работилница за изкуство

В периода от 8 до 11 декември в красивата ни Розова Долина се случи едно от най-вълнуващите, интересни и различни събития у нас – CORSA OPEN ART.

По инициатива и идея на Мезон и Шато Копса тези дни се превърнаха в същинска работилница за изкуство. Една истинска работилница, в която всички се превърнаха в творци.

Територията на Шато Копса даде сцена на съвременното изкуство извън пределите на големите градове, където обикновено сме свикнали да го виждаме и така артистите и тяхното творчество се пренесоха в една по-приказна и различна среда.

Никол Андонова – Nikyoto, Константин Константинов, Илиана Илиева и Мика Сав – това бяха главните лица на CORSA OPEN ART. Четирима прекрасни български създатели, четирима млади хора, които приеха да покажат своето изкуство и да обединят сили с Шато Копса в името на общото съпреживяване, усещането за свобода, дух и култура. Лично те представяха своите произведения и всички гости имаха възможност да разберат повече за това, което те правят, за това, което създават и от което всички ние имаме нужда повече от всякога.

Цели четири дни в сърцето на Розовата Долина беше магично, вдъхновяващо и вълнуващо. Българското вино и съвременното българско изкуство заедно! Една наситена и пъстра програма, в която дори и най-малките гости се радваха на нови приключения.

CORSA OPEN ART беше едно истинско вълшебство, което дълго ще помним.

Фотограф: Боян Ботев / 4К студио

За автора

Вашият коментар