Как да използваме етеричните масла у дома?

Едно истинско чудо на природата са етеричните масла, които извличаме от нея. Именно те имат множество приложения и често не прибягваме до тях, защото не ги познаваме добре. В днешната статия ще ви представим начините, по които може да имплементирате етеричните масла в ежедневието си.

Масаж с етерични масла

Етеричните масла за чудесни за масажи на почти всички зони от тялото. Освен страхотното си действие върху кожата ще се насладите на перфектна ароматерапия, която ще повлияе и на психическото ви здраве. Също така може и да се самомасажирате, което винаги е плюс.

Ментовото масло е страхотно за разтривки на стомаха по посока на часовниковата стрелка. Действа чудесно и за спомагане при повече стрес, затова може да държите едно в чантата си. Разнообразни етерични масла ще намерите тук: https://www.eterika.eu/collections/eterichni-masla

Етерични масла за грижата за косата

Друг много разпространен метод за използване на етерични масла и да ги добавяте в шампоаните си, в балсамите си, какво и да правите различни маски с тях.

Подходящи са онези от розмарин, лайка, бадем, жожоба, лавандула и много други. Дори може да направите страхотна комбинация между тях и да се насладите на цялостен ефект. Не забравяйте, че някои от тях може да са подходящи и за скалпа ви, други повече за краищата.

Топли и студени компреси с етерични масла

Много често етеричните масла се използват при болки и възпаления. С тях може да се справите като направите топъл компрес, върху който да поставите няколко капки от етеричното масло. Страхотен вариант е да затоплите кърпа, която да поставите на болното място и да добавите малко от маслата, също така използвайте топла бутилка с вода.

Студените компреси може да направите по подобен начин, но за целта трябва да използвате ледено студена вода.

Вътрешно използване на етерични масла и деликатни зони

Етеричните масла не са само за външна употреба. Може да ги използвате и за вътрешна, както за вани, превръзки и дори промивки. За да направите промивка на деликатните зони е необходимо да употребите 1 литър преварена вода, в която да поставите няколко капки етерично масло. За целта може да използвате чаено дърво, лавандула и дори евкалипт.

При бани може се насочите към лайка, лавандула и розмарин. За целта трябва да поставите около 5 капки в пълна с вода вана и да стоите около 20 минути. Ще може да облекчите много от болките си, да измиете тялото, да подхраните кожата си и дори да се насладите на арома терапия.

Етеричните масла имат изключително много начини на употреба. Единственото, което трябва да направите е да изберете подходящите, с които може да имате най-голям ефект. Не случайно много хора избират именно тях за инхалации, анти-стрес и дори за промивни на рани, болни места, или просто за релакс.

Изберете вашите любимци и направете няколко от процедурите, които изброихме. Ще останете истински очаровани и изненадани от ефекта, който ще забележите още от първия път. Какво е любимото ви етерично масло, какви са процедурите, за които го използвате и с какво ще експериментирате?

Вашият коментар