Незаконен паркинг с бариера обслужва бизнес център безплатно на общински терен?

Депутатът от Пловдив Иван Петков – Бебето публикува в социалните мрежи скандална информация, касаеща незаконното използване на терен публична общинска собственост, превърнат през годините в паркинг, обслужващ целите на бизнес център безплатно и без сключен договор за стопанисване.

Ето и цялото мнение на Иван Петков – Бебето:

„Преди дни получих сигнал от сдружение „Спаси Пловдив“ относно имот, намиращ се на бул. „Марица“ № 91, които е публична общинска собственост, но се използва за паркинг с поставена бариера само за лица, влизащи в намиращ се наблизо бизнес център.

Интересното е, че сдружението е попитало Община Пловдив какъв е статутът на този имот и дали получава наем от него. Още по-интересното е, че от отговора излиза, че Община Пловдив няма сключен договор за стопанисване, но пък има бариера, за която се твърди, че е служебна само за посочения бизнес център. А най-интересното е, че точно в този център се помещава централа на определена политическа партия.

След като получих всички документи по случая, заедно с моя колега Благовест Кирилов и екип юристи, изготвихме и внесохме писмен въпрос към заместник министър председателя по регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. „Спаси Пловдив“ са подали няколко сигнала, един от които е към ДНСК, която е под контрола именно на МРРБ. Очакваме от министър Караджов да направи проверка и да разпореди на ДНСК, съгласно Закона за устройство на територията, тази бариера да бъде премахната.

И, разбира се, е редно да се направи незабавна проверка защо този бизнес център използва терена за частен имот, без да плаща на Общината, докато всеки един гражданин на Пловдив или гост на града, който иска да паркира от понеделник до събота, трябва да заплати такса към „Синя Зона“.“

Вашият коментар