ОДК Пловдив организира благотворителна кампания

Общинският детски комплекс в Пловдив организира проект, който ще зарадва децата в детските отделения и клиники в града. Ръководителят на школата по дизайн и хоби в ОДК – Пловдив Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехи за кукли. Проектирането на тоалетите ще се състои в рамките на онлайн обучението на децата, а ушиването на облеклата ще се осъществи в ателието на школата, след като учебните заведения бъдат отворени за посещения от децата. Финалните модни тоалети ще бъдат представени на изложба в сградата на ОДК. Школата по фотография към ОДК – Пловдив ще заснеме куклите фотомодели и ще изработи презентация с онлайн ревю на куклите.

За проекта се изискват много кукли тип „Барби“ и от ОДК – Пловдив се обръщат с молба към всеки, който може да подари кукла, да го направи. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес бул. „Шести септември“ 193, за г-жа Мария Катилева, ръководител на школата по дизайн. За допълнителна информация можете да се свържете с Центъра на телефон 032/65-14-17 или на е-mail: odk_plovdiv@yahoo.com

Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“. Центърът предлага позитивна образователна среда, насърчаваща развитието на децата. В ЦПЛР функционират емблематични за града хорови и танцови състави, ръководени от изявени в областта на изкуствата личности. Екипът е представен от висококвалифицирани преподаватели с опит. Участието в заниманията по интереси в ОДК – Пловдив е безплатно и е свободен избор на детето.

В момента всички школи работят онлайн. Въпреки това школите по математика и български език не спират подготовката на учениците за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити, които са безплатни за децата от Община Пловдив.

През новата 2020/2021 учебна година в ОДК са сформирани 282 групи към 36 школи в трите области, като броят на децата, включени в тях, е приблизително 2500. През настоящата година стартира и школа по немски език за начинаещи.

Вашият коментар